Sluit
Samenbreed

Samenbreed houdt huis-aan-huis actie voor glasvezelnet

(Persbericht Samenbreed)

Samenbreed, het lokale initiatief voor een glasvezelnet in Zweeloo en omliggende dorpen, houdt deze maand een actie om de laatste twijfelaars over de streep te trekken. Het krijgt daarbij de hulp van wethouder Jan Zwiers van de gemeente Coevorden. Op 15 juni zal hij met leden van de werkgroep enkele adressen aan de Valsakker bezoeken.
De kick-off zal plaatsvinden om 19:30 uur hoek Marsstukken/Valsakker.

Nog 208 huishoudens te gaan

Doel van deze actie is 75% van alle huisadressen in de voormalige gemeente Zweeloo mee te krijgen. Nu nog blijft de wijzer steken op zo’n 60 procent. De laatste 15 procent, 208 adressen om precies te zijn, zijn nodig om straks op een eigen, supersnel glasvezelnet gebruik te kunnen maken van telefoon, internet en televisie. Via glasvezel kunnen grotere bestanden sneller verstuurd worden. En de verbinding is een stuk stabieler, ook als iedereen tegelijk op het internet wil.

Brief en huisbezoek: win een vlucht in een zweefvliegtuig!

Alle huishoudens die nog ontbreken op de lijst met intentieverklaringen, ontvangen de komende weken een brief van Samenbreed.  In de brief wordt nog eens uitgelegd waarom een glasvezelnet belangrijk is en waarom de bekende providers de aanleg uitstellen: voor hen is totale dekking niet interessant. Na de brief volgt een ‘bezemronde’ door de leden van de werkgroep of door ambassadeurs van Samenbreed. Er worden huisbezoeken afgelegd om ingevulde intentieverklaringen weer op te halen en eventuele vragen te beantwoorden. Onder alle nieuwe aanmeldingen wordt een vlucht in een zweefvliegtuig verloot.

Op naar tenminste 75 % intentieverklaringen

De overheid mag zelf niet aan de slag met het aanleggen van een glasvezelnet. Toch juicht zij de lokale initiatieven toe en stimuleert de samenwerking onderling.
Schoonoord en De Kiel zitten inmiddels op 71% intentieverklaringen en Sleen op 70%. Zweeloo en omliggende dorpen hopen deze percentages te kunnen overtreffen!

KEER GEDEELD

Laat een reactie achter

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *