Sluit
fijne vakantie

Zorgen over bestuurlijke capaciteit, maar eerst…. een fijne vakantie!

Het eerste halfjaar zit er al weer op. En op korte termijn begint voor velen de vakantie. Ook voor ons, want tot en met augustus zult u weinig tot niets van ons horen.

Tweede halfjaar in teken van besteding dorpsbudget

Vanaf 1 september zijn we er weer. Er staat een aantal mooie dingen te gebeuren door de verdere besteding van de dorpsbudgetgelden: maken en plaatsen van minimaal 5 bankjes, aanpak veldje achter de Aelder Meent, reconstructie Paardelandsdrift in de buurt van de scholen en afronden planning reconstructie Korenhofplein. Ons dorp zal zichtbaar veiliger en aantrekkelijker worden!

Zorgen over bestuurlijke capaciteit

Zijn er dan geen zorgen? Zeker wel! Een oproep op onze website om bestuursleden te werven heeft niets of beter gezegd niemand opgeleverd. Per 1 oktober zijn er nog maar 3 bestuursleden. Dat is niet alleen statutair niet toegestaan, maar ook onwerkbaar. Zeker als het penningmeesterschap niet vervuld is.

Wat betekent dit?

Het voortbestaan van Dorpsbelangen Aalden staat dus op het spel! Is dat erg? Nee, zolang er telkens maar groepen bewoners zijn die de belangen van het dorp en haar bewoners behartigen. Ja, omdat toch wel de helft van de huishoudens lid van Dorpsbelangen Aalden is en we best namens veel mensen met de gemeente en andere organisaties kunnen praten. En we durven te zeggen: niet zonder succes!
Voor de gemeente wordt het communiceren met Aalden lastiger. De gemeente wil bijvoorbeeld altijd van Dorpsbelangen weten hoe we tegen initiatieven en beleidsvoorstellen aankijken. Denk aan het Stimuleringsfonds, de woonvisie, het bermbeheer, e.d..

Besluit over toekomst Dorpsbelangen Aalden

Voor 1 november neemt het bestuur een besluit over de toekomst van Dorpsbelangen Aalden.
Maar eerst: geniet van een fijne vakantie! En gaat u niet weg dan is dat in onze prachtige omgeving toch geen ramp!

Namens het bestuur,
Hans Terbach

KEER GEDEELD

Laat een reactie achter

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

ⓒ 2015 Vereniging Dorpsbelangen Aalden | Webdesign: MDHsites.com | Privacybeleid