Sluit
RABO-bank sluit pinautomaat

RABO-bank sluit pinautomaaat per direct

De RABO-bank heeft besloten per direct de pinautomaat aan de Aelderstraat te sluiten. Vanmiddag is dat besluit al uitgevoerd. Voor de ondernemers en inwoners van Aalden en omgeving en zeker ook voor toeristen is het verdwijnen van deze nuttige voorziening onacceptabel!

Aanleiding: plofkraken

Aanleiding voor de sluiting zijn de plofkraken, die zich in Noord-Nederland hebben voorgedaan. Blijkbaar is een enkele plofkraak elders in Noord-Nederland aanleiding om de pinautomaat in Aalden te sluiten. Vorige week is dat ook in Dalen gebeurd. In plaats van meteen te zorgen voor een passend alternatief of door pinautomaten plofkraak-bestendig te maken, bewandelt de RABO-bank de makkelijkste weg door de pinautomaat direct, zonder communicatie vooraf daarover, te sluiten. Slecht beleid!

Alternatief voor pinautomaat?

De pinautomaat is een belangrijke voorziening, die bijdraagt aan de economie van ons dorp en de regio. We hebben dan ook direct contact met de RABO-bank en de gemeente opgenomen, toen het bericht over de sluiting ons via de voorzitter van de Ondernemersvereniging Zweeloo bereikt had. De betreffende adviseur van de RABO-bank gaf als hoofdreden aan dat plofkraken een te groot risico met zich meebrengen voor omwonenden van de pinautomaat. Daarnaast levert de schade aan het gebouw, waar de pinautomaat gevestigd is, vaak een grote kostenpost op. De RABO-bank wil wel in gesprek over eventuele alternatieven.
Navraag bij de gemeente leverde op dat de gemeente zich wil beraden hoe met de ontstane situatie het beste kan worden omgegaan.

In Dalen is intussen een overleg tussen de RABO-bank en de plaatselijke ondernemersvereniging gaande over mogelijke alternatieven voor de pinautomaat. We zijn uiteraard benieuwd wat dat gaat opleveren. Want voor Dorpsbelangen Aalden en de Ondernemersvereniging Zweeloo is hiermee de kous niet af!

KEER GEDEELD

3 reacties op “RABO-bank sluit pinautomaaat per direct

  1. Ook voor de inwoners van de omliggende dorpen: Benneveld, Meppen, Wezup, Zweeeloo is dit op zijn zachtst gezegd heel vervelend. En dat dit zonder enige vorm van overleg is gedaan vind ik beneden alle peil, de RABObank onwaardig.

  2. Ook voor de bewoners van het AZC kan ik me voorstellen dat de sluiting van de pinautomaat vervelend is.
    Op Facebook heeft de RABObank overigens zelf ook een bericht over de sluiting van de pinautomaat in Aalden geplaatst. Zie: http://bit.ly/2s9iocN

  3. Ik vind sluiting onacceptabel voor alle bewoners, bedrijven en vakantiegangers.

Laat een reactie achter

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd.