Sluit
buurtpreventie Aalden

Whatsapp-groep Buurtpreventie vermindert criminaliteit met 50 %!!

Sinds een paar weken heeft Aalden een Whatsapp-groep Buurtpreventie. Initiatiefnemer en beheerder is Tom, wonend in Aalden en werkzaam bij de politie. Maandag 27 februari heeft hij het bestuur van Dorpsbelangen Aalden op de hoogte gesteld van deze Whatsapp groep, die volgens een landelijke formule werkt. Vorige week heb je hierover ook in OEK al alles kunnen lezen.

Verdachte situaties snel in beeld

Intussen hebben zich 50 Aaldenaren aangemeld. “Hoe meer dorpsgenoten zich aanmelden, hoe beter”, zegt Tom. De leden kunnen elkaar via de Whatsapp-groep op de hoogte houden van verdachte situaties. De communicatie tussen de leden van de Whatsapp-groep mag dan ook alleen daarover gaan, met correct en zakelijk  taalgebruik. De bewegingen van verdachte personen kunnen op die wijze worden gevolgd door het hele dorp. Voor alle duidelijkheid: het is geen directe lijn met de politie, maar een middel om zo snel mogelijk op de hoogte te zijn van verdachte situaties. Het blijft zaak de politie te bellen via 112 als er daadwerkelijk verdachte situaties of criminele activiteiten worden waargenomen.

Cijfers bewijzen dat het werkt!

Er zijn inmiddels 6500 Whatsapp-groepen Buurtpreventie in Nederland en België. De ervaring leert dat de criminaliteit daardoor daalt met 50 %. In de omgeving van Aalden beschikken intussen ook Gees en Witteveen over een Whatsapp-groep Buurtpreventie.
Dorpsbelangen Aalden steunt het initiatief van Tom en hoopt dat het bijdraagt aan de veiligheid in ons dorp.

Nadere informatie

Wil je meer weten? Ga dan naar de website van Buurtpreventie: //wabp.nl.
Wil je deelnemen aan de whatsapp-groep voor Aalden? Stuur dan een mail met je naam, adres, en mobiele nummer naar wabpaalden@gmail.com of meld je aan via //wabp.nl/groepen/7854-aalden-wabp-aalden.

KEER GEDEELD

Laat een reactie achter

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *