Sluit

Jan Seubring en Zwembad Zweeloo: Samen Sterk voor Sport en Gemeenschap – Jan Sportheld 2023!

In de hart van de gemeente Coevorden, bloeit een bijzondere parel genaamd “Zwembad Zweeloo.” Maar wat het zwembad nog meer bijzonder maakt, is de toewijding van individuen zoals Jan Seubring, die donderdagochtend de titel van “Sportheld 2023” heeft verdiend.

De Aaldenaar is een onmisbare kracht binnen de gemeenschap, die met zijn tomeloze inzet een onschatbare bijdrage levert aan het voortbestaan en de vitaliteit van Zwembad Zweeloo.

Toegewijde en indrukwekkende betrokkenheid

Jan Seubring heeft zichzelf bewezen als een ware toegewijde met zijn indrukwekkende betrokkenheid bij Zwembad Zweeloo. Als een sleutelfiguur binnen het bestuur, is Jan ondertussen een vol decennium penningmeester, waarbij hij een cruciale rol speelt in de financiële stabiliteit van het zwembad.

Energiewerkgroep

Daarnaast verzorgt Jan Seubring alle social media rondom het zwembad en heeft hij zijn energie gestoken in de energiewerkgroep, waardoor het zwembad duurzamer kan opereren. Daarnaast staat hij elke donderdagochtend samen met de andere vrijwilligers van de groenploeg zijn mannetje, om te zorgen dat het zwembad en alles eromheen er netjes bij ligt.

Bejubeld door wethouder Joop Slomp

Zijn bereidheid om allerlei taken op zich te nemen, groot of klein, is werkelijk bewonderenswaardig en werd dan ook op donderdagochtend bejubeld door wethouder Slomp, die hem in het zonnetje zette en hem de titel van Sportheld 2023 kwam overhandigen.

‘Sweeler bommetje’

Terwijl het zwemseizoen naar zijn afsluiting toe gaat, staat Zwembad Zweeloo bekend om zijn spetterende laatste dag. De hoogtepunten van deze afsluitende dag zijn divers en omvat onder andere het welbekende ‘Sweeler bommetje’, waarvoor ieders aanmelding nog steeds open staat. Deze sprankelende wedstrijd staat garant voor zowel opwinding als verfrissing. De avond wordt 8 september aangevuld met gezelligheid tijdens een bijeenkomst voor alle vrijwilligers die hebben bijgedragen aan het succes van het zwemseizoen. Via de ontvangen uitnodiging kunnen mensen zich aanmelden voor deze gezellige avond.

Vrijwilligers zijn nodig

De gemeenschap van Zweeloo staat achter Zwembad Zweeloo, maar om de activiteiten draaiende te houden, is voortdurende steun nodig. Momenteel zijn er kioskvrijwilligers nodig voor de week van 4-8 september. Of je nu ’s middags vanaf half 3 of ’s avonds vanaf half 7 beschikbaar bent, jouw bijdrage zal het verschil maken. Het bemannen van de kiosk is niet alleen een manier om het zwembad te ondersteunen, maar het biedt ook een kans om deel uit te maken van deze geweldige gemeenschap, ook al zou je maar anderhalf uur kunnen.

Jan Seubring blijft bron van inspiratie

In de schitterende samensmelting van individuele toewijding, opwindende afsluitende festiviteiten en de oproep tot verdere gemeenschapsbijdrage, is Zwembad Zweeloo niet zomaar een zwembad, maar een bruisend symbool van saamhorigheid en positieve energie. En in het hart van dit alles blijft Jan Seubring een bron van inspiratie, die met zijn onvermoeibare inspanningen laat zien hoe één persoon het verschil kan maken. Per 1 januari 2024 stopt Jan met zijn taken binnen het bestuur. Het wordt een uitdaging om zijn ‘schoenen’ te vullen.

KEER GEDEELD