Sluit
ALV dorpskernavond

Algemene Ledenvergadering en Dorpskernavond

Op maandag 14 mei houdt Dorpsbelangen Aalden haar jaarlijkse algemene ledenvergadering.
Locatie: Aelder Meent
Aanvang: 19.30 uur (zaal open 19.15 uur)

De agenda en het verslag van de vorige algemene ledenvergadering zijn opgenomen in de Aelderstroom, die vorige week aan alle Aaldenaren is gezonden. Zaken als financiën, notulen van de vorige algemene ledenvergadering en afscheid en benoeming bestuursleden, proberen we in een half uur af te handelen. Daarna geeft Jan Hooge in samenwerking met de Historische Vereniging Zweeloo een presentatie over de geschiedenis van Aalden.

Dorpskernavond

Zuivelfrabriek Aalden 1920
Zuivelfrabriek Aalden ca. 1920

Aalden is een oud dorp, dat vroeger A-lede heette. In het dorp zijn drie delen te onderscheiden: Oud-Aalden, De Aelderstraat en in het westen de “nieuwbouw”. Aan de Aelderstraat waren de meeste winkels en bedrijven gevestigd, zoals de Fabriek, Seubers en Strijk Manufacturen Modeartikelen Hoeden Petten voor hedendaagse mode. Oud-Aalden is het oorspronkelijke esdorp met zijn brink en oude boerderijen. Het grootste deel van Aalden wordt nu gevormd door de nieuwere woningen, die er intussen ook al heel wat jaren staan.

Op de Dorpskernavond krijgt u te zien wat de Historische Vereniging Zweeloo aan kaarten, foto’s en documenten in bezit heeft over de geschiedenis van Aalden. U kunt ook zelf als (oud-)Aaldenaren documenten, archeologische vondsten, schilderijen en andere voorwerpen van historische waarde laten zien. En wilt u een kopie van een foto of een document? Ook dat kan! Er is een goede scanner en een fotoprinter aanwezig. Natuurlijk wil de Historische Vereniging Zweeloo ook graag kopieën van uw foto’s en documenten maken, als u dat goed vindt.
De bedoeling is om samen deze Dorpskernavond vorm te geven door uitwisseling van kennis, documenten, kaarten, archeologische vondsten, schilderijen en andere voorwerpen.

Alle (oud-)Aaldenaren zijn van harte welkom! De toegang is gratis!

Neem interessante spullen mee!

KEER GEDEELD

Laat een reactie achter

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *