Sluit

De Gelpenberg organiseert op vrijdag 18 augustus een Burendag. “Op deze dag willen we de golfclub in het dorp verder onder de aandacht brengen!”

Het golfplezier spat er vanaf bij het sportieve gezin van Gerard en Diane uit Aalden. Ook dochter Yade en zoon Nathan zijn inmiddels volledig in de ban van birdies, swingen en pitchen. (Foto: Gerda Looije)

De Gelpenberg organiseert op vrijdag 18 augustus een Burendag

DGC De Gelpenberg organiseert op vrijdag 18 augustus van 16.00 uur tot 19.00 uur een Burendag. Een open dag in het teken van kennismaking met de Gelpenberg, de brasserie met het schitterende terras en de mogelijkheden die de golfclub biedt. Ook niet golfers zijn van harte welkom om nader kennis te maken met De Gelpenberg.

Inmiddels heeft DGC De Gelpenberg al zo’n 60 buurtgenoten mogen verwelkomen als lid, sommigen al jaren geleden, anderen sinds kort. Wees welkom om te komen kijken op vrijdag 18 augustus!

Gezin Gerard en Diane uit Aalden ademt golf….

Op een zomerdag in juli lopen we met Gerard Koops de eerste holes. Sinds tien jaar is de 52-jarige Aaldenaar in bezit van het golfvaardigheidsbewijs en vanaf 2020 echt een fanatiek golfer. Rechte afslagen, nog geen bal in het hoge gras, de eerste holes in amper twintig slagen.

 Gemiddeld vijf uur per week staat Gerard op de 18-holes golfbaan, vrijwel in zijn achtertuin. “Als golfliefhebber is het fantastisch dat je een dergelijke baan binnen de dorpsgrenzen tot je beschikking hebt. Er is hier geen enkele green zonder glooiing. Dat maakt het niet alleen moeilijker, maar ook leerzamer.” We gaan met Gerard (handicap 28) terug naar hole 14, dichtbij het clubhuis. Daar zijn partner Diane Bruinsma (45), dochter Yade (14) en zoon Nathan (11) ook een balletje aan het slaan. Het golfplezier spat er vanaf bij het sportieve gezin uit Aalden.

Birdies, putten, swingen en pitchen zijn termen die aan de keukentafel meermaals voorbij komen.  Diane behaalde dit voorjaar het golfvaardigheidsbewijs, samen met haar zus en golfmaatje Anita. Ook dochter Yade en zoon Nathan worden inmiddels uitgedaagd. Ze volgen iedere zondag golfles van de pro’s van DGC De Gelpenberg. Yade en Nathan willen net zo goed worden als hun vader. “Hij is ons grote voorbeeld. Hij golft en is al heel snel een goede golfer geworden en gaat het liefst elke dag naar de golfbaan…….”

Diane gaat toch vooral voor de ontspanning. ”We zijn best wel competitief, maar genieten vooral van een vriendschappelijk rondje en een drankje na afloop. Je bent hier in de natuur, de frisse lucht waait om je hoofd en al snel in je hoofd, vaak schijnt de zon hier en dat voelt aangenaam aan. Het is eindeloos genieten!”

KEER GEDEELD