Sluit

Paasvuur 2023 Aalden-Zweeloo gaat door !

Goed nieuws! De aangemelde paasvuren in de gemeente Coevorden kunnen toch doorgaan! Een uniek stukje folklore blijft dus gewaarborgd.

Zondag 9 april (1e Paasdag) om 19.30 uur zal de paasbult achter sportpark ’t Alterbarg worden aangestoken.

Leden van de jeugdSooSweel zorgen dan voor een drankje en gezelligheid!

Onzekerheid, maar nu toch witte rook

Aanvankelijk was er onzekerheid of het paasvuur dit jaar kon plaatsvinden. Woensdag kwam er witte rook. De gemeente Coevorden ziet 2023 als een overgangsjaar en gaat de uitkomsten van de stikstofberekeningen gebruiken voor overleg met de organisatoren en de provincie om afspraken te maken voor paasvuren in 2024 en daarna.

De gemeente Coevorden blijft bij het uitgangspunt “dat we de prachtige traditie van de paasvuren in stand willen houden.”

Aanleverdata snoeihout en anders organisch materiaal

Inwoners van Aalden en Zweeloo kunnen snoeihout en ander organisch materiaal aanleveren bij de paasbult achter het sportcomplex ’t Alterbarg op de zaterdagen 1 en 8 april van 09.00 tot 15.00 uur.

Buiten bovengenoemde data en tijdstippen is het storten zonder overleg verboden!!

Heeft u takken liggen? We halen het op de zaterdagen tegen een kleine vergoeding graag bij u op! Bel of app Job voor overleg, tel.nr: 06 -40 73 59 80.

Op de bult mogen alleen onbewerkte organische materialen worden gestort. Materialen die bewerkt zijn met olie en/of chemische producten zoals verf, lak, impregneermiddelen en andere materialen zoals olieproducten, kunststoffen, rubber, chemische materialen en plastics of geverfd hout, zijn niet toegestaan.

Lijkt het je leuk om te helpen met opbouw

Lijkt het je leuk om te helpen met de opbouw van het Paasvuur? Stuur dan een berichtje naar Job!

Zit jij in groep 6,7,8 van obs de Anwende of cbs de Schutse en wil je graag de bult aansteken? Dan is dit jouw kans! Deelname aan het opbouwen van de paasbult en het bijwonen van het paasvuur is op eigen risico.

Opgave voor deelname fakkeltocht is verplicht

Meld je aan voor de fakkeltocht door een appje te sturen naar Job, aanmelden hiervoor is verplicht!!

Zondag 9 april (1e Paasdag) om 19.30 uur zal de paasbult worden aangestoken. Wij zorgen voor een drankje en gezelligheid!

Graag tot dan!

JeugdSooSweel
Dorpsbelangen Aalden
Dorpsbelangen Zweeloo

KEER GEDEELD