Sluit
Aeldewrstraat Korenhof

Op stap in eigen dorp met wethouder, gebiedscoördinator en beleidsambtenaar verkeer

Afgelopen woensdag heeft een deel van het bestuur van Dorpsbelangen Aalden een wandeling door ons dorp gemaakt om samen met een delegatie van de gemeente Coevorden enkele, in onze ogen onwenselijke verkeerssituaties te bekijken. Natuurlijk met de bedoeling dat ze worden aangepakt!

Korenhof/Aelderhof/Aelderstraat

Het grootste knelpunt vinden we de uitrit van Korenhof/Aelderhof naar de Aelderstraat. Het gaat hier om een 30-kilometerzone, wat betekent dat het verkeer van de Korenhof/Aelderhof, waaronder verkeer dat van de COOP komt, voorrang heeft. Je kunt het echter maar beter niet nemen, want dan is de kans op ongelukken groot. Veel bestuurders denken namelijk dat de Aelderstraat ook daar een voorrangsweg is. Zij verlenen geen voorrang en rijden daar vaak ook met een te hoge snelheid. Aanpassen van dit gevaarlijke punt vinden we dringend nodig. Ook al was de huidige situatie 15 jaar geleden een compromis tussen gemeentevoorstel en Dorpsbelangen.

Kerkstraat, Gelpenberg, Marsstukken en Paardelandsdrift

Verder wezen we op het slechte zicht dat bestaat als je van de Kerkstraat de Aelderstraat op wilt of van de Aelderstraat de Kerkstraat in, komend van de Zweeler kant. Het bushokje belemmert het zicht.
Overige aandachtspunten waren de hoge stoepranden op de Gelpenberg (ook de bewoners hebben hierover een brief aan het College van B en W gericht), de situatie op de Marsstukken en – natuurlijk – de gevaarlijke situaties die zich voordoen op de Paardelandsdrift als de scholen beginnen en uitgaan. Daarnaast wordt er op de Paardelandsdrift veel te hard gereden. Ook dit is 30-kilometergebied! Al jaren pleiten we voor aandacht voor dit probleem.

Oplossingen

De gemeentelijke delegatie had zeker veel begrip voor de problemen. Wij zijn natuurlijk benieuwd naar oplossingen en aanpakken van genoemde punten, ook al gebeurt dat gefaseerd. We houden u op de hoogte!

KEER GEDEELD

Een reactie op “Op stap in eigen dorp met wethouder, gebiedscoördinator en beleidsambtenaar verkeer

Laat een reactie achter

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

ⓒ 2015 Vereniging Dorpsbelangen Aalden | Webdesign: MDHsites.com | Privacybeleid