Sluit

Dorpsbelangen Aalden steunt Eerste Hulp Bij Energiebesparing

Het groepje vrijwilligers van EHBE ( Eerste Hulp Bij Energiebesparing ) is van start gegaan. De groep kreeg afgelopen maand van Dorpsbelangen Aalden — in kader van het dorpsbudget 2022 — een bedrag van € 50,- per woning om in huurhuizen energiebesparende maatregelen aan te brengen. 

Je kan daarbij denken aan leidingisolatie om verwarmingsbuizen en radiatorfolie achter de radiator aan te brengen. Hierdoor verdwijnt er minder warmte door de muur. Of bijvoorbeeld tocht voorkomen door kieren bij deuren dicht te maken en de bestaande douche in een waterbesparende douche omzetten. Allemaal in overleg met de bewoner.

Denk je dat je wel wat hulp kunt gebruiken om je woning comfortabeler te maken en daardoor te besparen op je energieverbruik, geef je dan op bij de mannen van EHBE! 

Hoe gaat dit in zijn werk?

  • Je kunt je opgeven bij Nico Vollebregt ( vrijwillige energiecoach van gemeente Coevorden). Nico maakt dan een afspraak om langs te komen.
  • Samen maak je een plan wat er kan en mag gebeuren om voor € 50,- energiebesparende dingen te doen.
  • Samen spreek je een tijdstip af wanneer de EHBE-ploeg langskomt.
  • Albert, Wim en Nico doen de klussen, het enigste wat je zelf hoeft te doen is een kop koffie of thee en een praatje te maken.
  • De ploeg ruimt de rommel op en gaat weer naar huis.

En dat allemaal gratis!!

Woon je in een huurhuis en kun je wel hulp gebruiken om energie te besparen? Bel dan naar 06 – 312 546 20 ( Nico Vollebregt ) of mail naar ng.vollebregt@gmail.com. Wil je liever de whatsapp of SMS gebruiken? Via 06 – 312 546 20  kun je ook contact maken.

KEER GEDEELD