Sluit

Nieuw bestuur Dorpsbelangen Aalden kan aan de bak: luid applaus voor vertrekkende en nieuwe bestuursleden

Nieuw bestuur Dorpsbelangen Aalden kan aan de bak: luid applaus voor vertrekkende en nieuwe bestuursleden

Tijdens een druk bezochte jaarvergadering in de Aeldermeent heeft Dorpsbelangen Aalden deze week afscheid genomen van Hans Terbach, Mini van der Kooi en Monique Jonkman-Koolen.

De drie bestuursleden hebben zich jarenlang ingezet voor de belangen van het vijfsterrendorp Aalden. Hans, Mini en Monique kregen tijdens de jaarvergadering dan ook niets dan lof voor het vele vrijwilligerswerk dat ze gedurende een reeks van jaren hebben verricht. Ook was er waardering voor Jans Pronk, die als financieel adviseur het bestuur altijd met raad en daad terzijde heeft gestaan.

Aalden is gemoedelijk, gezellig en goed leefbaar. Met dat gevoel zwaaide het drietal onder luid applaus af en gaf het stokje over aan een nieuw zeskoppig bestuur.

Op de foto Hans Terbach met aan zijn zijde Mini van der Kooi en Monique Jonkman-Koolen. De drie vertrekkende bestuursleden van Dorpsbelangen Aalden kregen veel lof toegezwaaid voor hun jarenlange inzet.

En dat nieuwe bestuur bestaat uit Gertjan Reinders (voorzitter), Janny Bijlsma (vice-voorzitter), Manda van der Tuuk (secretaris), Angela Berkhof (penningmeester), Nicandra Iwema en Richard Zwaagstra (bestuursleden). Met veel enthousiasme en daadkracht nemen ze de taken over.

Samenspel inwoners, gemeente en Dorpsbelangen

Leefbaarheid in Aalden waarborgen is volgens hen een mooi samenspel tussen inwoners, Dorpsbelangen Aalden en de gemeente. Het nieuwe bestuur wil dat samenspel graag waarborgen. De inbreng van inwoners en ondernemers, hun plannen en initiatieven zijn onmisbaar om Aalden krachtig en vitaal te houden. Aalden is volgens het zeskoppig bestuur een heel goed voorbeeld van hoe inwoners direct bijdragen aan de brede ontwikkeling van het dorp. Daar willen ze graag hun schouders onderzetten.

Beleidsplan

De komende periode gaat het bestuur van Dorpsbelangen Aalden aan de slag met het samenstellen van een beleidsplan, waarbij tal van onderwerpen de revue passeren en waarbij ook de dorpsinwoners worden uitgenodigd om hierin te participeren. Van woningbouw tot aanleg fietspaden, van dorpsbudget tot speeltuin, van onderhoud AED’s tot bloembakken,  en van dorpsactiviteiten tot reconstructie van de Aelderstraat. Kortom : er blijft voldoende werk aan de winkel om het vijf sterrendorp te laten schitteren.

Bij de foto in de kop van het verhaal: Het nieuwe bestuur van Dorpsbelangen Aalden v.l.n.r. Angela Berkhof, Nicandra Iwema, Gertjan Reinders, Manda van der Tuuk en Richard Zwaagstra. Op de foto ontbreekt Janny Bijlsma.

KEER GEDEELD