Sluit
alzheimer cafe

Memory Tour over Dementie en Mantelzorg

Op zaterdag 23 september vindt een heel bijzonder evenement plaats in de gemeente Coevorden: Memory Tour. Op 7 verschillende locaties, over de hele gemeente verspreid, worden lezingen gegeven, informatie verstrekt en is er gezelligheid zoals muziek en workshops rond de thema’s dementie en mantelzorg.

Doel Memory Tour

Het doel van de dag is informatie verstrekken over de dementie, een ziekte waar maar liefst meer dan 270.000 Nederlanders aan lijden. Ook is er aandacht voor mantelzorgers, van alle leeftijden. Zij kiezen niet voor hun taak, krijgen het veelal zomaar op hun bordje.
De organisatie van deze bijzondere dag ligt in handen van de werkgroep Alzheimer Café Coevorden en wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidiebijdrage van de gemeente.

memory tourOp 7 locaties en voor iedereen!

De dag wordt georganiseerd op 7 locaties en begint bij alle locaties op hetzelfde moment. Inloop vanaf 09.30 uur en start rond 10.00 uur.
De officiële opening door wethouder Joop Brink vindt plaats in het theater De Hofpoort te Coevorden.

Gedurende de dag rijden er busjes van de ene naar de andere locatie. Deze worden beschikbaar gesteld door verzorgingshuizen en verpleeghuizen. Het evenement is voor iedereen die zich betrokken voelt bij de onderwerpen dementie en mantelzorg. Dus voor de jeugd (als mantelzorger voor je vader of moeder, broer  of zus, of een  dementerende opa of oma) en voor volwassenen, ouderen, hulpverleners, mensen uit de zorg, scholieren in opleiding, andere belangstellenden, etc..

De toegang tot dit evenement is gratis. Voor € 5,- kan je deelnemen aan de lunch op locatie. De dag wordt om 15.30 uur groots afgesloten op de markt in Coevorden.

Nadere informatie

Heeft u vragen of wilt u meer informatie? Neem dan contact op via email accoevorden@gmail.com of bekijk Facebookpagina  www.facebook.com/ACCoevordenMemoryTour

KEER GEDEELD

Laat een reactie achter

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

ⓒ 2015 Vereniging Dorpsbelangen Aalden | Webdesign: MDHsites.com | Privacybeleid