Sluit

Uitnodiging bijwonen informatieavond “wonen en nieuwe woonruimte”

Uitnodiging voor het bijwonen van een informatieavond over “Wonen en nieuwe woonruimte” in Aalden.

Locatie: Aelder Meent; maandag 25 november – 20.00 uur  

DBA heeft het initiatief genomen om een avond te organiseren over wonen in Aalden. De gemeente heeft het te bouwen aantal woningen voor de komende periode fors teruggebracht. Dat speelt echter alleen maar de krimp in de kaart. Want er is, ook in een dorp als Aalden, naar wij verwachten,behoefte aan nieuwe woonruimte. Maar dan wel betaalbare woonruimte, zowel in huur als in koop. Er worden in Aalden wel degelijk plannen gemaakt om meer van deze woonruimte te creëren:1. Woonservice Westerbork informeert over de huurmarkt in Aalden. Tevens komt u te weten hoeveel u moet of mag verdienen om in aanmerking te komen voor een huurhuis in de sociale sector. Woonservice steunt het initiatief onder punt 5 en is daarbij ook actief betrokken.2. Voor het terrein aan de Aelderstraat, tussen het Wapen van Aelden en de Korenhof, wordt een plan voorbereid voor enkele patiobungalows en twee-onder-een-kap woningen. Op 25 novemberhoort u hier meer over.3. Op het terrein van voormalig Auto Mekkes is een plan in voorbereiding voor een nog nader te bepalen aantal woningen voor instappers in de woningmarkt. Maar alvorens te starten wil de ontwikkelaar graag weten hoe groot debelangstelling daarvoor is.4. Ook uit de lokale gemeenschap komt een initiatief voor een parkje van 10 tiny houses. Wat u zich daarbij moet voorstellen en hoe dat er uit gaat zien wordt uitgelegd. Het parkje omvat ookeen voedselbos en gemeenschappelijke moestuinen. Ook voor dit project is men benieuwd naar de belangsteling. Hoe dat verder gaat hoort u die avond.5. Een volgend initiatief uit de Aalder gemeenschap heeft als doel om voor jongeren op tijd, flexibel en modulair te bouwen. Wat dat inhoudt en wat daar verder mee gaat gebeuren hoort u ook 25 november.

Gezien de fase waarin de projecten zich bevinden is het doel informeren en belangstelling peilen. Het is niet de bedoeling te discussiëren over het al dan niet wenselijk zijn van een project.

De avond richt zich vooral op jongeren, starters op de koopmarkt , alleenstaanden en ouderen, die kleiner willen wonen. Maar natuurlijk is iedereen van harte welkom.

U kunt tijdens de bijeenkomst uw naam op verschillende lijsten zetten als u verder op de hoogte wilt worden gehouden van de vorderingen bij de verschillende projecten. We hopen op veel belangstelling. Immers, hoe kunnen we beter de belangstelling voor nieuwe betaalbare woonruimte peilen?!

Met vriendelijke groet,

Hans Terbach, voorzitter Dorpsbelangen Aalden

KEER GEDEELD

Laat een reactie achter

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd.