Sluit
leeftijdsopbouw Aalden

Leeftijdsopbouw inwoners Aalden

Het lijkt ons verstandig de leeftijdsopbouw van Aalden ook eens te publiceren. Kan nuttig zijn voor verenigingen , scholen, onderzoeken, etc. Onderstaande gegevens zijn afkomstig van de gemeente Coevorden.

Op 1 februari 2017 had Aalden 1874 inwoners, 924 vrouwen en 950 mannen. Hieronder is de verdeling van het aantal inwoners over leeftijdsgroepen weergegeven.

Verder onderzoek zal nodig zijn, maar een paar voorzichtige conclusies kunnen wel getrokken worden:

  1. Het aantal 65-plussers is 28 %, meer dan een kwart dus. Dit aandeel zal de komende jaren stijgen, aangezien de groep 50 tot 64 jaar ook relatief groot is. Deze groep vraagt de meeste zorg, dus behoeft dat onze aandacht!
  2. Het aantal jongeren tussen de 20 en 30 jaar is 10 %. Trekken ze echt weg? Je zou het wel denken als je naar het aantal 10-19-jarigen kijkt, dat groter is.
  3. Het aantal kinderen onder de tien is 90 minder dan het aantal 10-19 jarigen. Dat bevestigt de noodzaak van het bruisen van de Aelder Meent, zodat beide scholen nog aantrekkelijker worden ook voor kinderen van buiten Aalden. En niet in de laatste plaats…. Aalden ook een fantastische vestigingsplaats blijft voor eigen jongeren, ouderen en nieuwkomers.
    Want krimp ligt inderdaad op de loer!
KEER GEDEELD

Laat een reactie achter

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd.