Sluit
welstandsbeleid

Gemeente toe aan nieuw welstandsbeleid

Onderstaande informatie is afkomstig van de website van de gemeente Coevorden over het welstandsbeleid.

 

De gemeente Coevorden is toe aan nieuw welstandsbeleid. Hoe dat nieuwe beleid er uit gaat zien weet de gemeente nog niet precies.  De komende maanden wil de gemeente vertellen wat welstand is en waarom daar beleid voor wordt gemaakt. Daarvoor wil de gemeente graag weten wat u belangrijk vindt. Bijvoorbeeld wat er goed is aan de huidige regels, of wat er beter kan. In 2017 maakt de gemeente met deze informatie nieuw welstandsbeleid.

Wat is welstand?

Welstand gaat om de vraag hoe bouwwerken “er uit zien”. Op zichzelf, maar ook als je kijkt naar de gebouwen eromheen en naar de openbare ruimte (de straat, het groen e.d.). Wanneer u gaat verbouwen en een omgevingsvergunning nodig heeft, wordt uw plan getoetst aan zogenaamde welstandscriteria. Deze zijn beschreven in de welstandsnota. Deze regels gelden voor u, maar ook voor uw buren.

Hoe kan ik meepraten?

U kunt meepraten en denken door digitale vragen te beantwoorden, maar ook door de eerste de informatiebijeenkomst van de gemeente bij te wonen op woensdag 18 januari om 19:30 uur in Ons Dorpshuis in Zwinderen.  Vul dan uw gegevens in via dit aanmeldformulier van de gemeente of stuur een mail naar Ina Albring.

KEER GEDEELD

Laat een reactie achter

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd.