Sluit
gezinus weggen pinbox

COOP akkoord met geldvoorziening RABObank

We zijn blij u te kunnen melden dat er overeenstemming is bereikt tussen COOP en de RABObank voor de installatie van een geldvoorziening in de COOP.

Na sluiting van de pinautomaat afgelopen vrijdag hebben we de belanghebbende organisaties daarvan direct in kennis gesteld. De bedoeling was gezamenlijk een brief te schrijven aan de RABObank, waarin we onze onvrede zouden uiten over het ontbreken van communicatie over de sluiting en over de wens om snel tot een oplossing voor “het gat in de geldvoorziening” te komen. Die brief is uiteindelijk niet uitgegaan, omdat de RABObank vrijwel direct reageerde. Het overleg tussen de RABObank, COOP, Dorpsbelangen Aalden en gemeente leidde vandaag tot de afspraak om een geldvoorziening in de COOP te realiseren. Gezienus Weggen van de COOP heeft zich hierin zeer constructief opgesteld. Bedankt Gezienus! Maar ook de samenwerking tussen alle andere partijen om snel tot een oplossing te komen, mag niet onvermeld blijven. Samen hebben we dit voor elkaar gekregen!

We weten nu dat er een oplossing komt. Maar zoals altijd moeten er procedures doorlopen worden, voor het zover is……

Hieronder is het persbericht van RABObank integraal weergegeven.

Persbericht RABObank 

RABOBANK EN COOP WEGGEN WERKEN SAMEN AAN TERUGKOMST VAN GELDAUTOMAAT IN AALDEN

Na diverse plofkraken de afgelopen periode werd Rabobank Borger-Westerbork-Klenckeland geconfronteerd met serieuze veiligheidsrisico’s rondom de geldautomaten. Dat heeft er toe geleid dat de geldautomaat in Aalden direct op vrijdag 30 juni j.l gesloten werd. Na deze onverwachts abrupte sluiting is de Rabobank direct op zoek gegaan naar alternatieven.

Snelle samenwerking gevonden tussen betrokken partijen
In de afgelopen week heeft de Rabobank, in samenwerking met COOP Weggen en Dorpsbelangen Aalden gekeken naar alternatieven voor de sluiting in Aalden. Binnen enkele dagen is er een oplossing gevonden. Rabobank gaat een geldautomaat plaatsen bij COOP Weggen in Aalden. Gezienus Weggen:” Ik vind het fijn dat ik een bijdrage kan leveren aan de snelle terugkomst van een geldautomaat in ons dorp.”

Leefbaarheid
Dorpsbelangen Aalden heeft de Rabobank direct na de sluiting laten weten dat een snelle terugkomst van een geldautomaat van wezenlijk belang is voor de leefbaarheid van hun actieve dorp. “Wij zijn ervan overtuigd dat dit een goede oplossing is voor alle partijen”, aldus Hans Terbach, voorzitter Dorpsbelangen Aalden. 

Beschikbaarheid contant geld in Aalden
‘’Wij zijn als Rabobank enorm content dat we in goed overleg zo snel een oplossing hebben gevonden.’’, zegt Martin Eising van de Rabobank. ‘’Het proces van bestellen tot plaatsen en beveiligen van de geldautomaat kost echter wel tijd. Het duurt ongeveer 9 weken tot dat deze in werking is.’’ COOP Weggen en Rabobank bieden samen alternatieven voor de te overbruggen periode. Bij COOP Weggen kunt u (beperkt) ‘bijpinnen’. Ook kunt u tegen betaling gebruik maken van de RABO Geld Expres als u niet zelfstandig naar de dichtstbijzijnde automaat kan komen.

(foto: Steven Stegen, RTV Drenthe)
KEER GEDEELD

Laat een reactie achter

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd.