Sluit
Reactie rabobank sluiting pinautomaat

RABObank reageert op onvrede over sluiting pinautomaat

We waren al druk bezig een brief aan RABObank te sturen over sluiting van de pinautomaat, toen we 3 juli werden gebeld gebeld door RABObank. In het telefoongesprek betreurde RABObank de slordige communicatie. Temeer daar de pinautomaat aan de Aelderstraat goed draaide met een aantal pinacties, dat ver boven het het minimale aantal van 30.000 ligt. Verder gaf RABObank aan dat zij echt op zoek willen gaan naar een alternatief. Er zou intussen al een vergunning bij de gemeente zijn aangevraagd voor een pinbox en er wordt gezocht naar een geschikte locatie voor de pinbox. Laten we hopen dat de tijd die daarvoor nodig is, zo kort mogelijk is..

Later op de dag ontvingen wij ook nog een email van RABObank met de volgende inhoud:

Veiligheid voorop

Rabobank heeft in het afgelopen jaar met vele plofkraken te maken gehad. Deze plofkraken brachten schade toe aan de geldautomaten en aan omliggende panden.
Vanwege continue dreiging hebben wij vrijdagochtend vanuit Rabobank Nederland het dringende advies gekregen om de geldautomaat in Aalden per direct te sluiten. Hierbij stond de veiligheid van omwonenden en bewoners centraal. Vanwege de hoge urgentie was er helaas weinig tijd voor volledige en in sommige gevallen tijdige communicatie. Dat betreuren wij maar de veiligheid van de directe omgeving was voor ons van groter belang. Helaas zijn er ook dit weekend en de afgelopen maand weer plofkraken geweest.

Alternatieven om te beschikken over (contant) geld

Wij onderzoeken of wij op korte termijn een alternatief kunnen bieden. Dat kost echter tijd.
Onze dichtstbijzijnde geldautomaat vindt u op dit moment bij de Spar in Oosterhesselen, tijdens winkelopeningstijden. Ook vindt u geldautomaten in Schoonoord en Sleen.
In de nabije toekomst zullen verschillende banken samen een landelijk netwerk van geldautomaten gaan exploiteren. In deze ontwikkeling blijven we ons inzetten voor voldoende beschikbaarheid van contant geld.
Ook kunt u gebruik maken van de Rabo Geldservice, waarmee contant geld thuisbezorgd wordt.

We gaan er na deze berichten van uit dat RABObank de daad bij het woord voegt!

KEER GEDEELD

Laat een reactie achter

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd.