Sluit
cheque braintrainer

Stand van zaken besteding Dorpsbudget

De besteding van het Dorpsbudget ad € 20.000,- is inmiddels in volle gang. Van de 10 aanvragen zijn er 2 niet gehonoreerd door het bestuur van Dorpsbelangen Aalden. “Muziek bij de Horeca” kreeg zo weinig stemmen dat een verantwoorde uitvoering niet mogelijk werd geacht. Ook de bijdrage aan werkjassen voor de groenploegen kreeg weinig stemmen. Ons is intussen bekend dat veel groenploegers het ook onnodig vinden. Het geld is over andere aanvragen verdeeld. En vanzelfsprekend zijn de aanvragers geïnformeerd.

Uitbetaling

De aanvraag met de meeste stemmen is de aanschaf van een braintrainer voor de Korenhof. Op de bijeenkomst ter gelegenheid van 25 jaar Korenhof werd daarvoor een cheque van € 3.025,- overhandigd aan initiatiefneemster Hilda Kiers.
Twee groenploegers hebben een aanvraag voor de plaatsing van bankjes in ons dorp ingediend. Deze aanvraag is gehonoreerd met € 1.750,-. Daarvan worden een aantal bankjes gemaakt naar ontwerp van Joke Holwarda (zie onlangs in de OEK). Beide indieners hebben al mogelijke plaatsingsplekken ingeleverd. Wordt dus snel vervolgd!
Ruim €2.000,- is overgemaakt naar wandelroute De Rode Draad als bijdrage aan de bouw van een vogelkijkhut. Ook de Aelder Meent kon voor de Rijdende Popschool een mooi bedrag ontvangen: € 875,-.

In de pijplijn

Woensdag 30 mei zijn de mannen van de groenploeg onder leiding van Wilfried Reuvers aan de slag geweest met het verbeteren van een deel van de Aalden Rondomme. Prachtig mannen! Plannen voor het verbeteren van het sportveldje achter de Aelder Meent en de aanschaf van een balkmaaier zijn in de maak. Dit geldt ook voor het groenplan. Bij beide onderdelen (Korenhofplein en Marsstukken) is samenwerking met de Gemeente en Woonservice (Korenhofplein) wenselijk en nodig. Dit vergt nog enige tijd. Dus: wordt vervolgd!

KEER GEDEELD

Laat een reactie achter

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd.