Sluit
Aelder Meent

Uitreiking Dorpsbudget en opening De Aelder Meent met Bibliotheek op 1 december!

Op vrijdag 1 december om 11.00 uur vinden drie belangrijke gebeurtenissen plaats in De Aelder Meent aan de Paardelandsdrift 11 te Aalden. Wethouder Brink reikt dan een dorpsbudget van € 20.000,- uit aan Dorpsbelangen Aalden, de bibliotheek wordt officieel geopend door wethouder Jeroen Huizing en De Aelder Meent start als multifunctionele accommodatie.

Iedereen uit Aalden en omliggende dorpen is van harte welkom om hier bij te zijn!

Uitreiking Dorpsbudget

De gemeente wil met het verstrekken van dorpsbudgetten bevorderen dat inwoners meer invloed krijgen op hun leefomgeving. Met bijdragen uit het Stimuleringsfonds voor lokale projecten is daarmee in de afgelopen jaren een begin gemaakt. Met de dorpsbudgetten wordt een volgende stap gezet. Dorpsbelangen Aalden maakt van deze gelegenheid gebruik om de resultaten van een onderzoek naar de zorg in Aalden en omgeving te overhandigen aan wethouder Joop Brink.

Opening Bibliotheek

Na ruim twee jaar keert de bibliotheek in een nieuwe vorm terug in De Aelder Meent. De bibliotheek is toegankelijk op het moment dat de multifunctionele ruimte geopend is. Op dinsdag en vrijdag van 14.00 tot 17.00 uur zijn vrijwilligers van de bibliotheek aanwezig om bezoekers te helpen. Op de overige dagen is boeken lenen en terugbrengen mogelijk door middel van self-service. De collectie is vooral gericht op volwassen en kinderen tot 4 jaar.  Verder is er een leestafel met tijdschriften en kunnen bezoekers gratis gebruik maken van draadloos internet. Na de opening houdt de bibliotheek open huis en kunnen bezoekers een gratis proefabonnement afsluiten.

Start De Aelder MeentDe Aelder Meent

De bibliotheek is een belangrijk onderdeel van de Aelder Meent. Daarnaast is het de bedoeling om allerlei activiteiten te organiseren, die de multifunctionaliteit van De Aelder Meent inhoud geven. Heb je daarover ideeën, laat het ons weten!
Vast staat nu al dat vanaf januari:

  • Foto-exposities worden georganiseerd door de spiksplinternieuwe fotoclub “F8” uit Aalden.
  • Opbouwwerker Daan Heuver van Maatschappelijk Welzijn Coevorden elke dinsdagmiddag aanwezig is voor vragen en hulp.
  • Gebiedscoördinator van de gemeente John de Vegt een dagdeel in de Aelder Meent komt  werken.
  • Het AZC een taal/cultuur-café gaat organiseren voor bewoners van het AZC samen met inwoners van Aalden.
  • SeniorWeb cursussen blijft geven over computergebruik en software, zoals Windows 10 en Word.

Er is een website voor De Aelder Meent in ontwikkeling met o.a. informatie over de inhoud en het tijdstip van activiteiten.
De openingstijden van De Aelder Meent zijn voorlopig gelijk aan de tijden waarop de vrijwilligers van de bibliotheek aanwezig zijn:

  • dinsdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur
  • vrijdagmiddag van 14.00 – 17.00 uur

Ruimere openingstijden worden mogelijk, als er mensen zijn die dan een oogje in het zeil willen houden. Interesse? Mail ons!

Benieuwd hoe het er allemaal uitziet op De Aelder Meent? Inwoners van Aalden en omliggende dorpen zijn van harte welkom om het te komen bekijken op 1 december vanaf 10.30 uur en daarna tijdens de genoemde openingstijden.

KEER GEDEELD

Laat een reactie achter

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd.